Argentijnse Tango
De Argentijnse tango is onstaan onder de wanhopige immigranten uit Europa en het platteland van Zuid Amerika die Buenos Aires eind 19e eeuw overstroomden. 3 miljoen mannen lieten hun families in de steek om hun geluk te beproeven in een ver en vreemd land. Onder hen veel Italiaanse seizoensarbeiders die zich definitief in Buenos Aires vestigden. Daar werden in de huurkazernes en de danssalons nieuwe pasjes en figuren bedacht en geoefend, om laat in de nacht nog eens uit te proberen op de dames in de ‘milonga’s’. Deze bijeenkomsten van verschillende immigranten en naar de stad getrokken ‘gaucho’s’ (Argentijnse cowboys) groeiden uit tot nachtelijke dansfestijnen.
 
De Argentijnse tango (niet te verwarren met de Tango van de Ballroom) is een dans waarbij improvisatie, het opwindende spel van leiden en volgen en het vloeiend bewegen op de melancholische klanken van de bandoneon, op een boeiende wijze met elkaar harmonieren. De ronde sierlijke bewegingen van de dansers, het krachtige, flitsende benen- en voetenwerk en de geïmproviseerde figuren geven de Argentijnse tango een bijzonder cachet. Muziek en dans zijn poëtisch en vervullen in deze hectische maatschappij een toenemende behoefte aan ontspanning en romantiek.
 
De Argentijnse Tango lessen worden gegeven door Herwé Cousin. Een gevestigde naam in de Argentijnse Tango wereld.  Je kan bij InnerAll wekelijks de geleerde passen oefenen tijdens het tango café elke donderdagavond, de gezelligheid krijg je er zomaar bij! We hebben momenteel drie lesgroepen, beginners, half-gevorderden en gevorderden. Durf jij je gevoel te volgen?! Geef je snel op voor de cursus! Kijk bij lesindeling & tarieven voor meer informatie.