InnerAll & Corona

“InnerAll was de eerste dansschool in Almelo die begon met buiten dansen.”

Iets langer dan een jaar geleden kregen wij in Nederland het nieuws dat het land in lockdown zou gaan. Ons hele leven is sindsdien over de kop gegooid. We konden niet meer gezellig op het terras zitten en ook niet meer naar de sportschool om te sporten. Zo moesten ook wij als dans- en muziekschool in Almelo zijnde ook helaas onze deuren sluiten. 

We hebben met ons team heel veel nagedacht over hoe wij onze leerlingen les konden geven zonder dat zij er fysiek bij waren. Uiteindelijk zijn wij tot het besluit gekomen om onze danslessen door te laten gaan in de vorm van YouTube video’s waar onze docenten zowel choreografie als techniek oefeningen uitleggen. Met een passende intro en outro hebben wij geprobeerd om de video’s zo “InnerAll” mogelijk te houden.

Onze muzieklessen werden digitaal gehouden. Via live video’s kregen onze leerlingen les van hun docenten. Op social media werden er snippets en extra lessen gepost voor zowel dans als muzieklessen.

Hoe lang moest dit door gaan? Was dit de toekomst van InnerAll? Alle lessen werden online gegeven en onze zaal was erg leeg zonder onze leerlingen. We hoorden geen mensen meer zingen in de gangen, er waren geen groepje kids die samen een TikTok maakten en de gezelligheid wat InnerAll zo uniek maakt door iedereen die hier naar binnen komt, was er niet meer.

Gelukkig hadden we een nieuwe oplossing! Het weer begon lekkerder te worden. InnerAll was de eerste dansschool in Almelo die buiten danslessen begon te geven! Het was super om al onze dansers weer terug te zien! Het voelde weer zoals “vroeger” toen iedereen nog bij ons over de vloer mocht komen.

Snel genoeg werden de Corona maatregelen versoepeld en konden we 1 op 1 muzieklessen geven aan onze leerlingen. Ook mochten onze dansers weer in de zaal dansen. Er waren veel nieuwe regels waar we ons aan moesten houden, maar gelukkig is dit allemaal goed gegaan. We kregen weer nieuwe leden en het voelde alsof oude “normaal” weer terug zou komen.

Niets was minder waar, in december moesten we tevens weer onze deuren sluiten. Er kwam een tweede lockdown door het hele land. Net toen we ons aan het voorbereiden waren om weer terug naar ons normale leven te gaan, ging het weer bergafwaarts. We moesten weer terug naar de online lessen. Dit was natuurlijk heel erg balen.

Tevens werden de muzieklessen via live streams gegeven. Dit keer hebben we danslessen iets anders aangepakt. We hebben tijdens de eerste lockdown veel feedback gekregen van onze leerlingen en hier hebben we naar geluisterd. We hebben de online video’s via YouTube gehouden maar ook hebben we deze keer de leerlingen online live danslessen gegeven. We hebben gemerkt dat de motivatie hoger werd wanneer de leerlingen met z’n allen live les kregen in plaats van telkens YouTube video’s te krijgen.

Vanaf maart 2021 zijn onze muzieklessen nog steeds voortgezet in de vorm van live streams met de docent. Onze muzieklessen duren 30 minuten. Wij hebben een ruim aanbod aan muzieklessen in Almelo. Van zang tot drum en producing! Stuur ons een mail voor een gratis proefles en check onze tarievenlijst hier!

De danslessen zijn vanaf maart 2021 buiten doorgegaan bij sportvereniging DRC in Almelo. Je kunt het rooster vinden op onze website. Iedereen is welkom om langs te komen voor een gratis proefles!

Tijdens de lockdown is een leerling van InnerAll (Noa Rensink) een initiatief begonnen om live streams te organiseren. Er zullen 5 live shows uitgezonden worden met elke week een nieuwe thema. De eerste liveshow werd op zaterdag 24 april gehouden. De live show ging over InnerAll door de jaren heen tot nu. Het was een groot succes en AAVISIE kwam zelfs (TV/Nieuws zender) langs om te filmen. Je kunt het artikel en de video hieronder lezen en bekijken.  

We hopen dat we binnenkort weer onze deuren mogen openen om onze leerlingen weer bij InnerAll zelf te kunnen ontvangen. We zijn al onze leerlingen erg dankbaar dat ze tijdens deze moeilijke tijden bij ons zijn gebleven. Ook zijn wij erg dankbaar aan al onze medewerkers en stagiaires die alles op alles hebben gezet om lessen te kunnen geven tijdens Corona. Hopelijk zien we jullie spoedig terug bij het oude vertrouwde InnerAll gebouw!