Peuterdans in Almelo

Peuterdans voor de allerkleinste dansertjes!

Voor dansles voor de jongste dansers kom je naar de Peuterdans van InnerAll! Zingt en danst jouw kindje ook de hele dag door? Dan passen ze perfect bij onze Peuterdans groep! Vanaf 1,5  jaar zijn peuters welkom om te dansen bij InnerAll. 

Samen met je dans juf leren de kinderen op een spelenderwijs dansen op kinderliedjes. Echter onze Peuterdans les draait niet alleen maar om dansen. Door samen met andere kinderen te dansen, leren de peuters om samen te spelen. Dit ontwikkeld de sociale vaardigheden van de kinderen op een zeer jonge leeftijd. Dit zal later van pas komen wanneer de kinderen leren om dingen met anderen te delen, samen spelen en om vriendjes te maken. 

Doordat er gedanst wordt, leren de kinderen om een ritmegevoel te krijgen. Door te zingen en dansen wordt de motoriek van de peuters gestimuleerd en krijgen ze een gevoel voor ritme. De dansjes zijn erg simpel om te volgen en  leuk voor de ouders om thuis ook te oefenen. Ouders/verzorgers mogen tijdens de lessen meegenieten van de Peuterdans. Soms doen de ouders met z’n allen zelfs mee met de dansjes aan de zijkant! 

De les duurt een uurtje. In een uur krijgen de kinderen les in dans op de leukste kinderliedjes. Hiernaast worden er ook spelletjes gedaan zoals verstoppertje en “zoek de kleurtjes”. Dit klinkt allemaal erg simpel maar voor de peuters zijn ook spelletjes spelen erg belangrijk voor hun ontwikkeling. Zo leren ze regels opvolgen en uitvoeren, samen spelen en delen. 

Onze juf geeft regelmatig de lessen in bepaalde thema’s (bijvoorbeeld Sinterklaas, Kerst, snoep. buitenspelen en sneeuw) Op deze manier leren de kinderen ook verbanden leggen. Deze manier van lesgeven zorgt er niet alleen voor dat de peuters lekker dansen en leren maar ook dat er een verhaaltje wordt verteld in de les. 

Onze peuterdans is voor kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar. Vanaf 4 jaar kunnen de kinderen doorstromen naar de Hiphop of Modern/Ballet dansgroepen. Hier, kunnen de kinderen zelf kiezen welke stijl het beste bij ze past. 

Lestijd en dag:
Peuterdans | Dinsdag van 15:30 tot 16:30

Klinkt de Peuterdans echt iets voor jou en je kind? Meld ze aan voor een gratis proefles en kom gezellig meedoen!

Neem een kijkje in onze lessen!

Play Video
Play Video