Argentijnse Tango
er worden op dit moment geen lessen aangeboden

InnerAll brengt het exotische Argentinië naar Almelo

De Argentijnse Tango is een adembenemende dansvorm die ontstond in Buenos Aires, Argentinië aan het eind van de 19e eeuw. Het ontstond als een fusie van verschillende muziek- en dansstijlen die toen in Argentinië gangbaar waren, zoals Afrikaanse ritmes, Europese stijldansen en de traditionele dans van de Argentijnse gauchos (cowboys).

De dans werd aanvankelijk gemeden door de hogere klassen van Buenos Aires, maar won geleidelijk de harten van het volk en verspreidde zich naar andere delen van de wereld.

De Argentijnse Tango wordt gekenmerkt door zijn gepassioneerde, intieme en improviserende karakter. De dans wordt uitgevoerd in een innige omhelzing tussen de partners, waarbij de leider de volger leidt in ingewikkelde passen en bewegingen.

De Argentijnse Tango staat ook bekend om zijn elegantie, verfijning en sensuele stijl. De dans omvat veel voetenwerk, beenwerk en patronen, die een nauwe coördinatie en communicatie tussen de partners vereisen. Het emotionele aspect is ook een essentieel element van de Argentijnse Tango. De dans drukt een reeks emoties uit, waaronder liefde, verlangen, vreugde, pijn en verdriet. De muziek en de passen roepen samen een diepe emotionele respons op bij de dansers en het publiek, waardoor de Argentijnse Tango een dans is die het hart en de ziel raakt.

De laatste jaren is de Argentijnse Tango wereldwijd weer populair geworden, met vele tangofestivals, wedstrijden en sociale dansen over de hele wereld.

Kortom, de Argentijnse Tango is een dans van alle mooie dingen – passie, elegantie en emotie. Het is een dans die de harten van miljoenen mensen wereldwijd heeft veroverd, en dat nog steeds doet.

Als je de schoonheid en gratie van de Argentijnse Tango wilt ervaren, kom langs bij InnerAll op 28 maart voor een gratis proefles. Mocht je helemaal verliefd worden op deze dansstijl, kun je je via onze website aanmelden voor de korte cursus Argentijnse Tango.

Leer in 10 lessen de basis van deze geweldige dansstijl voor maar €125,- per persoon!

Kom langs voor een gratis proefles Argentijnse Tango of meld je officieel aan voor de cursus!